11 Ekim 2014 Cumartesi

Kitap İncelemesi - 11: Konuş Benimle Angel, Evelyn Valarino

Konuş Benimle Angel
Evelyn Valarino

Orijinal Adı: Conversando Com Angel (Talking With Angel)
Carpe Diem Yayınları
Çeviren: Kemal Çiftçi
238 Sf

Yazar Hakkında: İsviçreli Yazar Evelyn Elsaesser Valarino, Cenevre Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olmakla beraber, ölümle burun buruna gelmiş insanlarla yaptığı çalışmalarıyla ön plandadır. 

Kitap Özeti: Lösemi hastası genç bir kızın, kendi ağzından anlattığı hastalık dönemini ve içsel bir yolculuğu konu alıyor.

Kitap Hakkında: Bu kitabı yıllar önce, isminden ve görselinden dolayı yaşıma hitap eder diye almıştım ve sıradan bir gençlik kitabı sanıp okumaya başlamıştım ama sayfalar ilerledikçe öyle olmadığını farkettim.

Her şey yolunda giderken lösemi hastası olduğunu öğrenen genç bir kızın ve ailesinin başta yıkımı, sonra hastalık sürecine ayak uydurmaları ve ardından olayı kabullenişini, ana kahramanın dilinden anlatıyor. Yazarın yapmış olduğu araştırmalarından kitabın gidişatını tahmin edersiniz; ölümden kurtuluşu değil, bu süreci nasıl sindirmemiz gerektiği hakkında bir farkındalık kitabı.

Başta tek kurtuluşunun iyileşmek olduğuna inanan genç kızın, oyuncağıyla kurduğu sohbet ve rüyaları ile bilinçlenmesine, ölümün bir kabulleniş olması gerektiğine şahit oluyorsunuz ve ana kahraman ile birlikte siz de eğitiliyorsunuz.

Özellikle küçük çocuklara açıklamakta zorlandığımız ölüm ve yaşam kavramlarını bu kitapta özenli bir perspektif ile görebiliyorsunuz. Bu sorun sadece çocukların yaşadığı bir sorun mu? Her yetişkinin içinde barındırdığı bir korkudur aslında ölüm... Peki ondan gerçekten korkmalı mıyız? İşte bunun cevabını sayfalar arasında bulacaksınız.


Soap & Skin - Spiracle

- P.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...